Jdi na obsah Jdi na menu
 


ž-i-v-o-t-o-p-i -s :)

4. 5. 2010
Ž-i-v-o-t-o-p-i-s: Johnny Depp, jeho plné jméno je John Christopher Depp II. Má tři starší sourozence, sestru Christie Dembrowski, která pracuje jako jeho osobní manažerka, sestru Debbie a bratra Daniela Deppa, který se živí psaním scénářů. Má indiánské, německé a irské předky ( jeho prababička byla čistokrevná indiánka z kmenu Cherokee). Jeho máma Betty Sue pracovala jako číšnice a otec John musel jako inženýr cestovat za prací, takže rodina opustila Johnnyho rodné Kentucky a vydala se na cesty. Stěhovali se tak často, že si ani nevybavuje, kde všude bydlel. Rodiče měli navíc výbušný vztah. Před tím vším se snažil utéct, takže propadl drogám. Ve dvanácti dostal Johnny kytaru, aby svůj volný čas věnoval něčemu lepšímu, než byli drogy. Když mu bylo patnáct, rodiče se rozvedli.
 
1.Johnny Depp se školou skoncoval v 16 letech, a rozhodl věnovat hudební kariéře. Založil kapelu The Kids a vydal se s ní do Los Angeles. Jenže nakonec bylo všechno jinak: potkal svoji ženu Lori Allisonovou s níž se ve svých dvaceti letech oženil. Manželství sice vydrželo s bídou dva roky (rozvedli se v roce 1985), ale Lori filmová maskérka seznámila svého muže s Nicolasem Cagem. Ten jej vzal na schůzku se svým agentem a z Johnnyho se tak stal herec. Johnnyho první film byla "Noční můra v Elm Street/A Nightmare on Elm Street". Roli dostal díky náhodě - režisér filmu se zeptal své dcery, koho by do oné role obsadila a ta si vybrala Johnnyho. Co se týče Johnnyho kapely The Kids, tak jsou stále úspěšní a občas uspořádají koncert i dnes.

2.Další role, kterou nejprve nechtěl byla role Toma Hansona v seriálu "21 Jump Street". Z Johnnyho se díky postavě detektiva Hansona okamžitě stala hvězda. Další role následovaly velmi rychle. Filmy Střihoruký Edward, Co žere Gillberta Grapea, Ed Wood či Donnie Brasco jen potvrdily jeho talent a za tři z nich získal nominace na Zlatý Glóbus ("Střihoruký Edward/Edward Scissorhands", "Benny and Joon", "Ed Wood").
 
3.Johnny má dvě děti, dceru a syna. Dne 27. 5. 1999 se mu v 8:25 večer nedaleko Paříže narodila jeho a Vanessina dcera Lily-Rose Melody Depp. Jeho životní partnerka je francouzská herečka a zpěvačka Vanessa Paradisová. Vanessa Paradis je ve Francii velmi oblíbená, vydala mnoho desek za které doslata několik cen. Johnny s ní na několika albech spolupracoval - namaloval jí přední obal alba Divinidylle (2007) a ze stejného alba režíroval její videoklip k písni L´incendie, kde se také objevil. Z jejího dalšího alba Il y a (2009) reříroval klip k písni Il y a. Podílel se i na jejích starších deskách. S Johnnym Deppem žije Vanessa od roku 1998 a jsou pokládáni za nejzamilovanější pár Hollywoodu. Johnny s Vanessou neměli nikdy svatbu - prohlásili že to považují za zbytečné, že papír na lásku nepotřebují.
4.Zatímco ostatní hollywoodské hvězdy prodávají fotografie svých dětí za miliony dolarů, Johnny a Vanessa se k podobným praktikám NIKDY nesnížili.
5.19. listopadu 1999 Johnny Depp přijal svou hvězdu na slavném Hollywoodském chodníku slávy.
 

 

 




 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář